Промовисана нова збирка прича Снежане Алексић-Топаловић

Промовисана нова збирка прича Снежане Алексић-Топаловић

31 August 2023

У организацији библиотеке „Иво Андрић“ вечерас је у малој сали Дома културе представљена збирка приповједака „Џепови пуни звијезда“ књижевнице из Бијељине Снежане Алексић-Топаловић.

Збирка је састављена од кратких прича које су инспирисане стварним ликовима и догађајима из прошлих генерација, из мог дјетињства. Одрасла сам на простору старе Херцеговине и трудим се да у фабули задржим њихову поетику, поглед на живот и тај њихов архаични језик и аутентичне изразе, нагласила је ауторка у уводу промоције.

Књига „Џепови пуни звијезда" говори о прошлости путем 30 прича које су испричане у њој. Приче су доста носталгичне и говоре о необичним људима и њиховим судбинама а главни протагонисти су племенити и честити људи који су гајили вриједности које су биле много више цијењене него данас. Ове приче нашу генерацију враћају у дјетињство, а кроз њих се оживљава један нови свијет који је до јуче био ту негдје и нечујно склизнуо у прошлост. Међу редовима ове књиге тај стари свијет је толико живописан да ћете моћи у потпуности да га доживите, истакла је библиотекарка Миљана Пецикоза.

Књига „Џепови пуни звијезда“ је награђена на конкурсу за Пете дринске књижевне сурете у Зворнику.