Од 27. јуна почиње љетња креативна радионица

Од 27. јуна почиње љетња креативна радионица

16 June 2023

Традиционално, већ 12. пут у низу, Библиотека „Иво Андрић“ Вишеград организоваће љетњу креативну радионицу за дјецу узраста од шест до 15 година.

Модератор радионице библиотекар Миљана Пецикоза потврдила је да ће програм љетње креативне радионице почети у уторак 27. јуна, и одржаваће се сваког уторка и четвртка од 11:00 часова у малој сали Културног центра.

Ове године нешто више акценат бити стављен на израду стрипа, с обзиром да је у овој културној установи недавно формиран и стрип кутак. Наши најмлађи читаоци показали су до сада велико интересовање за стрип те смо из тог разлога одлучили да се током радионице више посветимо изради ове врсте умјетности. Имамо у плану да у току радионице наши гости буду и цртачи стрипова који ће дјеци показати како изгледа процес настајања стрипа - прецизирала је Пецикоза.

Циљ љетње креативне радионице јесте да дјеца у пријатељском окружењу кроз усмјеравање стваралачких потенцијала проведу дио свог слободног времена у библиотеци.

Сви заинтересовани учесници могу се пријавити сваког радног дана на број телефона 058/ 620-378, на мејл bibliotekavgd@gmail.com или лично у просторијама библиотеке.