Поводом Свјетског дана поезије ученици извели перформанс и у Библиотеци

Поводом Свјетског дана поезије ученици извели перформанс и у Библиотеци

21 March 2023

Поводом Свјетског дана поезије, ученици осмог разреда Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду, чланови рецитаторско-литерарне секције, заједно са наставницима, посјетили су установе, институције,предузећа као и трговинске и угоститељске радње у овој општини изводећи пригодне рецитале.

Наставник српског језика у Основној школи „Вук Караџић“ Драгана Дикић нагласила је циљ ове активности да пјесмама и поетским одломцима обрадују суграђане и да их на тај начин подсјете колико је поезија и све што се тиче књижевности од изузетног значаја.

„ Намјера нам је била да измамимо осмијех и да се првенствено обратимо радницима у трговинама и пролазницима“, истакла је Дикићева, те додала да су данас, између осталих, посјетили запослене у локалној управи, Полицијској станици, Туристичкој организацији, обданишту „Невен“ и хотелу „Вишеград.“

Завршни дио овог перформанса ученици су извели у библиотеци "Иво Андрић". Корисници Библиотеке су имали прилику да чују стихове великог броја класичних пјесника, које су наизмјенично казивали и ученици и библиотекари.